Om bokhandeln

Två rum med böcker - en hel värld

Böcker

I hyllorna hos Bokslukaren får du hjälp att hitta alla de senaste nyheterna, samtidigt som vi har klassiker och äldre titlar som vi tycker ska finnas för att erbjuda en bra bredd i sortimentet

Småbarnsböckerna (0-2 år) och bilderböckerna (2-5 år) samsas i det yttre rummet. Här exponerar vi så många titlar vi kan med omslagen väl synliga. Bildens framträdande roll i dessa böcker gör att intressanta, spontana kommentarer från kunderna ofta uppstår. Det är lätt att snabbt bilda sig en uppfattning om en bok där det visuella är så centralt.

I det inre rummet har vi placerat kapitelböcker (5-11 år), ungdomsböcker (12-18 år) och faktaböcker (2-18 år). Här hittar du böcker för dem som håller på att lära sig läsa. Dessa böcker har lite större text, korta meningar och mycket bilder. Vi ger gärna tips om rätt nivå.

När sedan läsningen flyter på finns det riktigt mycket att välja på för bokslukaråldern. Deckare, rysare, realistiska vardagsskildringar, äventyr och fantasy. Bland ungdomsböckerna hittar du många titlar om utanförskap, kärlek, relationer och identitetssökande.

Faktabokhyllan rymmer allt från sångböcker för de minsta till böcker om riddare, dinosaurier, rymden och uppslagsböcker.

Ålderskategorierna ovan är mycket ungefärliga.

Leksaker m.m.

Vi har leksaker som på ett eller annat sätt är kopplat till böckerna. Memospel, pussel, kortspel och gosedjur trängs på hyllorna. Vi har även ett fint litet sortiment av block, pennor och målarfäger.

På gång hos Bokslukaren

---

Alla planerade aktiviteter, med utförligare beskrivning, hittar du i kalendariet.