Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Om du vill få en idé om vad det kan innebära, titta i vår gästbok där du hittar alla evenemang som vi har haft genom åren.

Torsdag5FebruariKl 18:30
Det sötaste vi har av Ann Fernlund, Natur & Kultur

Föredrag och frågestund

Lyssna på Ann Fernholm när hon berättar om sin senaste bok och passa på att ställa frågor om barn och socker.

"I Det sötaste vi har om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv."

Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och har doktorerat i molekylär bioteknik.

Anmälan, som är bindande, görs via vårt kontaktformulär, senast tisdag 2 februari. Glöm inte att ange namn och telefonnummer. Kostnad 100 kr. Betalas (kontant eller med kort) under föredragskvällen på Bokslukaren. Under kvällen ges möjlighet att köpa Anns böcker till rabatterat pris.

Lördag28MarsKl 13:00
Vad drömde du om? av Solja Krapu-Kallio och Sara Gimbergsson, Bokförlaget Mirando

Högläsning med Solja Krapu-Kallio

Vad drömde du om?

"Vad drömde du om? frågar Li's mamma och börjar försiktigt kamma ut sin flickas trassliga hår. De sitter intill varandra på sängkanten, Li är nyvaken och rufsig. Om en stund är det dags att klä på sig och gå till skolan. Men först berättar Li för sin mamma om den underliga, hisnande - ibland skrämmande - dröm hon haft under natten. Hon berättar om en fjärilshåv, ett monster, labyrintiska gångar, en blinkande fyr ... Och om hur hon överallt letat efter kompisen Lotta!"

Solja Krapu-Kallio är tvåfaldig svensk mästare i Poetry Slam och författare till diktsamlingar och romaner.

Sara Gimbergsson har ett trettiotal bilderböcker bakom sig. Illustrationerna är gjorda i akvarell, gouache och kollageteknik.

Lördag25AprilKl 13:00
Äskil äter träd av Åsa Lind och Per Gustavsson, Rabén & Sjögren

Sagoläsning med Åsa Lind och Per Gustavsson

Äskil äter träd

"Björk, sälg, gran och asp. Äskil älskar träd! Men inte riktigt som andra barn. Det är inte trädkojor som lockar. Eller kottar. Äskil äter träd."

Åsa Lind har skrivit en rolig, charmig och galen historia på rim om trädkramaren Äskil. Per Gustavsson har illustrerat. Ca 3-6 år.

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.