Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Om du vill få en idé om vad det kan innebära, titta i vår gästbok där du hittar alla evenemang som vi har haft genom åren.

Lördag28MarsKl 11:30
Vad drömde du om? av Solja Krapu-Kallio och Sara Gimbergsson, Bokförlaget Mirando

Högläsning med Solja Krapu-Kallio

Vad drömde du om?

"Vad drömde du om? frågar Li's mamma och börjar försiktigt kamma ut sin flickas trassliga hår. De sitter intill varandra på sängkanten, Li är nyvaken och rufsig. Om en stund är det dags att klä på sig och gå till skolan. Men först berättar Li för sin mamma om den underliga, hisnande - ibland skrämmande - dröm hon haft under natten. Hon berättar om en fjärilshåv, ett monster, labyrintiska gångar, en blinkande fyr ... Och om hur hon överallt letat efter kompisen Lotta!"

Solja Krapu-Kallio är tvåfaldig svensk mästare i Poetry Slam och författare till diktsamlingar och romaner.

Sara Gimbergsson har ett trettiotal bilderböcker bakom sig. Illustrationerna är gjorda i akvarell, gouache och kollageteknik.

Lördag18AprilKl 13:00

3 författare läser småbarnsböcker

Jag hämtar nappen av Pija Lindenbaum, Bonnier CarlsenPija Lindenbaum läser Jag hämtar nappen

"Micke ska passa Mannes lillasyster Titti. Bara en kort stund. Men… värst vad hon tjoar och ylar: oääää- OÄÄÄÄ! Titti låter bara högre och högre. Vad kan få henne att tystna? Det är tur att Micke är så påhittig!"

Toto maskerad av Emma Virke, Lilla PiratförlagetEmma Virke läser Toto maskerad

"Välkommen på maskerad! Nalle klär ut sig till en tant och Toto till en apa. Men när apan stjäl tantens hatt, dyker plötsligt en polis upp! Ett rafflande drama fullt av förvandlingar påbörjas."

Nisse och Nora plåstar om av Emelie Andrén, Alfabeta FörlagEmelie Andrén läser Nisse och Nora plåstar om och Nisse och Nora städar

"Nisse & Nora plåstrar om och Nisse & Nora städar är de första två böckerna i en ny serie full av vardagsdramatik och stora känslor. Med sidor i tuggvänlig kartong vänder de sig till de allra yngsta läsarna, som får vara med när Nisse och Nora upptäcker världen."

Lördag25AprilKl 13:00
Äskil äter träd av Åsa Lind och Per Gustavsson, Rabén & Sjögren

Sagoläsning med Åsa Lind och Per Gustavsson

Äskil äter träd

"Björk, sälg, gran och asp. Äskil älskar träd! Men inte riktigt som andra barn. Det är inte trädkojor som lockar. Eller kottar. Äskil äter träd."

Åsa Lind har skrivit en rolig, charmig och galen historia på rim om trädkramaren Äskil. Per Gustavsson har illustrerat. Ca 3-6 år.

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.