Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Om du vill få en idé om vad det kan innebära, titta i vår gästbok där du hittar alla evenemang som vi har haft genom åren.

Lördag20FebruariKl 13:00
Singers melodi av Vanna Rosenberg, Bonnier Carlsen

Sagoläsning och musik med Vanna Rosenberg

Vanna läser ur boken Singers melodi och sjunger en snutt.

När skådespelaren Vanna Rosenberg debuterar som författare är det med en drömsk fantasifull högläsningsbok om familj och ursprung. En bok om längtan efter något som kanske kan kallas hemma. Berättelsen om sjölejonet Singer och pojken Manfred på den kringresande cirkusen är en högläsningsbok för hela familjen, sinnrikt och inkännande illustrerad av Cecilia Heikkilä.

"Det är natt. Havet ligger alldeles månblankt när ett litet sjölejonbarn förs bort från sin mamma och pappa. Det trygga livet på stenhällen slutar och ett nytt liv tar vid. Det lilla sjölejonet kommer till ett resande cirkussällskap, och eftersom hans sång är så sällsamt vacker får han namnet Singer. Det är på cirkusen, vid lejontämjarungen Manfreds sida, som Singer växer upp och vännerna – trollerikaninerna, skäggiga damen och alla de andra – blir hans nya familj. Och visst är vänner det bästa ett sjölejon kan önska, och visst är livet på cirkusen ett gott liv. Men Singer saknar något, och hans längtan växer sig allt större med åren. En morgon när Manfred vaknar är Singers apelsinlådesäng tom. Frukostbrickan står orörd. Radion har tystnat. Plötsligt slår det vännerna att det var länge sedan de hörde Singers melodi. Vart har han tagit vägen? Inte har väl Singer gett sig av för gott?"

Singers melodi är en högläsningspärla för stora och små, en bok om att lyssna till sitt hjärta.

Rekommenderad ålder 6-9 år.

Lördag12MarsKl 13:00
Vad gör du om jag får en vän? av Per Gustavsson och Mats Wänblad, Lilla Piratförlaget

Sagoläsning

Per Gustavsson och Mats Wänblad kommer och läser sin senaste bilderbok Vad gör du om jag får en vän?

Varmt och roligt, och hög igenkänning, i den andra boken om Haren och Igelkotten.

"Jo, jag undrar, sa Igelkotten. Vad gör du om jag får en vän? Det blev tyst en lång stund. Till och med humlan slutade surra. Hur hur menar du? sa Haren till slut. Du har ju mig. Jo, men om jag får en vän till. Så att jag har två. Haren vände ryggen till och korsade frambenen. Två vänner? Jaha, jag förstår. Det räcker tydligen inte med en längre."

Igelkotten har träffat en ny vän, Tang. Och även om Haren insisterar på att han är överlycklig för Igelkottens skull så avslöjar kroppsspråket att det inte är fullt så enkelt ... Men Tang då? Nja, han är inte den pratglada typen.

Lördag2AprilKl 13:00
Systern från havet med Marionetteatern

Teaterbesök

Marionetteatern spelar ett smakprov ur föreställningen Systern från havet av Ulf Stark.

"Margareta vill ha en hund. I stället får hon en syster hon inte vill ha. Systern heter Sirkka och bor i ett land där det är krig och bomberna faller. Hon kommer ensam till Margaretas familj, med en adresslapp om halsen och en tyghund i väskan. Sakta blir de vänner."

Systern från havet är en saga om främlingskap och gryende vänskap. Om att komma som liten till ett nytt land, en ny stad eller ny familj i en värld dikterad av de vuxna.

Pjäsen om Sirkka som kommer till Sverige från krigets Finland specialskrevs av Ulf Stark för Marionetteatern 2011. Den har nu också blivit bok med illustrationer av Stina Wirsén, som även gjort designen till dockorna i pjäsen.

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.