Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Lördag10DecemberKl 13:00
Nina börjar skolan av Emi Gunér och Loka Kanarp, Rabén & Sjögren

Högläsning med Emi Gunér

Emi läser ur Nina börjar skolan - den fristående uppföljaren till Nina och snöleoparden, med illustrationer av Loka Kanarp.

"Nina tittar ut över klassen. Det är ganska många som Nina aldrig har sett förut. Men det är också rätt många som hon känner igen, som Nour, Märta och Adam som gick på hennes gamla förskola. Och så Ingrid som hon träffade på sjukhuset i somras. Nu börjar fröken ropa upp alla namn och det svirrar till i Ninas mage, snart måste hon räcka upp sin hand.
Nina har längtat efter den här dagen så länge hon kan minnas. Och nu är den här. Hon ska äntligen börja i skolan. I klassrummet står riktiga skolbänkar och riktiga skolstolar och längst fram, vid den stora skrivtavlan, står Ninas lärare. Allt är så stort och nytt och det pirrar i hela Ninas kropp."

Det här är berättelsen om Ninas första termin i förskoleklass. Om att öva på alla bokstäver, gå ut på rast, äta mat i en matsal, träffa gamla kompisar och få nya. Om att vänta både på att läsa dikt för hela skolan och på att tänderna ska trilla ut.

Torsdag15DecemberKl 16:00
Håkan Hellström - Sjung om ditt liv

Signering med Carl Johan De Geer

Sjung ditt liv - alla låtar och en massa bilder

Det här är den stora boken med alla Håkan Hellströms låttexter, inklusive de från albumet Du gamla du fria. Totalt är det närmare 90 låtar med Håkans originella och sinnrika texter.

Förutom alla låtar innehåller boken också massvis av bilder från konserterna på Gramercy Theater i New York och på Ullevi. Fotografen Marcus Erixson har också fotograferat med Håkan ute på stan i Göteborg och skapat ett särpräglat stämningsläge.

Den legendariske konstnären Carl Johan De Geer har gjort tillägg i fotografierna. Deras underfundiga bildspråk illustrerar Håkans texter på ett magiskt sätt.

Träffa Carl Johan i caféhörnan och samtala med honom medan han signerar.

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.