Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Om du vill få en idé om vad det kan innebära, titta i vår gästbok där du hittar alla evenemang som vi har haft genom åren.

Lördag25AprilKl 13:00
Äskil äter träd av Åsa Lind och Per Gustavsson, Rabén & Sjögren

Sagoläsning med Åsa Lind och Per Gustavsson

Äskil äter träd

"Björk, sälg, gran och asp. Äskil älskar träd! Men inte riktigt som andra barn. Det är inte trädkojor som lockar. Eller kottar. Äskil äter träd."

Åsa Lind har skrivit en rolig, charmig och galen historia på rim om trädkramaren Äskil. Per Gustavsson har illustrerat. Ca 3-6 år.

Lördag23MajKl 13:00
Familjen Ratzbergers guide till Gamla Stan av Gudrun Wessnert, Bonnier Carlsen

Författarbesök

Gudrun Wessnert läser ur Familjen Ratzbergers guide till Gamla Stan

En unik guidebok till Gamla Stan i två delar. Följ med familjen Ratzberger på en vindlande tur i Gamla Stans gränder. Ett humoristiskt, bildrikt äventyr för stora och små som kompletteras med en välfylld faktadel om de historiska husen och miljöerna.

"Vad gör man när tekoppen skallrar mot ens framtänder varje morgon? När ostförrådet flyttar på sig och grävskoporna hotar att demolera ens hem? Man flyttar. Särskilt om man är en råtta som bor under Slussen i Stockholm. Elina Ratzberger beger sig med familjen till Gamla Stan i jakten på ny bostad. Där finns de riktigt gamla husen, historia, mystik och äventyr. Och kanske rum för husvilla råttor..."

Gudrun Wessnert är historiker och arbetar som museilärare på Medeltidsmuseet. Hon har tidigare skrivit bland annat Sketna Gertrud och kung Magnus kalas, Spetshäxan, Spindelbarnen och Rävbarnen.

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.