Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Om du vill få en idé om vad det kan innebära, titta i vår gästbok där du hittar alla evenemang som vi har haft genom åren.

Lördag12SeptemberKl 13:00
Prinsessan och den fasansfulla björnen av Per Gustavsson, Natur och Kultur

Författarbesök

Per Gustavsson läser sin nya bilderbok Prinsessan och den fasansfulla björnen.

"På morgonen när prinsessan vaknar är det som att något saknas. Det är tyst. Inga fåglar som kvittrar. Inget knak och brak från bullriga älgar. Alla skogens djur gömmer sig i prinsessans slott. Älgarna står i garderoben. En hemsk björn bråkar och förstör i skogen så inga andra djur vågar vara där längre. Prinsessan rycker ut för att lösa problemet förstås. Men inte ens hon rår på björnen själv, här krävs samarbete!"

Lördag19SeptemberKl 13:00
Engelska bildordboken av Anna Ribbing och Mia Nilsson, Rabén och Sjögren

Författarbesök med ordlekar och afternoon tea

Anna Ribbing och Mia Nilsson visar sin nyutkomna bok Engelska bildordboken och gör ordlekar på både svenska och engelska! Från ca 5 år.

"Engelska bildordboken är en första introduktion till det engelska språket. Här får man bekanta sig med massor av engelska ord, från A till Z. Alla ord är illustrerade med färgsprakande och roliga bilder som väcker lusten att lära mer.
Vissa ord är långa, andra är korta. Vissa är jättelätta, andra superkrångliga. Sammansatta ord är kluriga, här gömmer sig ofta betydelser man kanske inte tänkt på. Butterfly betyder till exempel ordagrant smörfluga."

Lördag3OktoberKl 13:00
Ska vi va? med Teater Tre

Teaterbesök

Dockteatern Tittut visar smakprov ur Embla - en flicka mitt i kosmos.

"Embla, en känslig och eftertänksam flicka, är fascinerad av universum. Plötsligt en natt får universums storhet henne att känna sig väldigt liten och ensam. Vad kan hon göra? Med mammas hjälp försöker hon hitta svar på stora och kluriga frågor. Embla - en flicka mitt i kosmos är en finstämd och existentiell resa i ett mystiskt universum som består av stjärnor, planeter och många små vardagliga händelser."

Den internationellt högt ansedde skuggspelsregissören Fabrizio Montecchi utgår från böckerna Embla mitt i kosmos och Emblas universum av författaren Majken Pollack och illustratören Sara Lundberg.

Läs mer på dockteatern-tittut.com.

Lördag24OktoberKl 14:00
Ska vi va? med Teater Tre

Teaterbesök

Teater Tre ger ett smakprov från föreställningen Ska vi va? Baserad på Pija Lindenbaums bilderbok.

"- Hej ska vi va? frågar Berit. Vet du, jag kan visa dej djur
som bor under en sten.
Det där hittar hon bara på, tänker Flisan.
Och så har hon galonisar fast det inte regnar."

I den enkla frågan Ska vi va? ryms allt möjligt. Maktobalans, kreativitet och längtan. Berit och Flisan möts och skiljs åt, inomhus och utomhus, allt till tonerna av Benny Anderssons musik. Flisan vill vara själv, men Berit kommer tillbaka flera gånger. Till slut är det plötsligt Flisan som vill vara och då har rollerna skiftat.

Relationsdramat för barn mellan 4 och 8 år ställer frågor om vänskap, olikheter och rätten att vara för sig själv. Hur många känslor kan rymmas i de tre orden Ska vi va?

Läs mer på teatertre.se.

Lördag7NovemberKl 13:00
Doris drar av Pija Lindenbaum, Lilla Piratförlaget

Författarbesök

Pija Lindenbaum läser sin nya bilderbok Doris drar.

"Doris sitter i sandlådan och bygger en väg. "Kom med en gång", ropar mamma, men Doris har inte gjort färdigt. Familjen ska på kalas och kalaskläder ska på. Doris vill inte om hon måste ha klänningen. Och varför får den där Egon strössla tårtan?
Doris bestämmer sig för att dra. Hon drar över bergen, till andra länder. Till ett ställe hon inte vet, där man får ha vilka kläder man vill. Över berg och djupa dalar, ända tills hon kommer fram till det äckliga diket."

Doris drar är en mångbottnad bilderbok om kampen att få bestämma själv, trots att man är liten. Hur barns stora känslor lätt blir förminskade. Och ilskan som väcks när man inte känner sig sedd eller tagen på allvar!

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.