Kalendarium

Här hittar du alla aktiviteter som vi har inplanerade för tillfället. Ibland kan nya dyka upp med kort varsel, så titta in här ofta för att inte missa något :-)

Om du vill få en idé om vad det kan innebära, titta i vår gästbok där du hittar alla evenemang som vi har haft genom åren.

Lördag13SeptemberKl 13:00
Mamma Mu simmar av Jujja Wieslander, Natur & Kultur

Författarbesök

Jujja Wieslander läser Mamma Mu simmar.

"Mamma Mu är så glad! Hon har varit på badhuset, och tagit märke. Guldfisken! Den får man om man klarar att simma 25 meter. På djupt vatten."

Radarparet Mamma Mu och Kråkan är tillbaka med ett nytt halsbrytande äventyr. 3-6 år.

Berättelserna om Mamma Mu och Kråkan har sitt ursprung i barnets lek med ord och ljud och rörelser. Leken har sedan tagit form till en visa, en vers, en bok. Böckerna om Mamma Mu läses över hela världen och har översatts till mer än 30 språk.

Lördag11OktoberKl 13:00

Bokslukarens 7-årskalas!

Sagoläsning x 3

Bockarna Bruse kommer igen av Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund, Lilla PiratförlagetPija Lindenbaum läser Bockarna Bruse kommer igen.

Bockarna Bruse är tillbaka! Den här gången vill mellanbrorsan visa trollet vad han går för. Men hur mycket dom än trippar och trappar fram och tillbaka på bron kommer inget troll. Han har flyttat till stadens äldreboende! Bockarna Bruse sticker dit.

Bockarna Bruse på badhuset blev barnens stora favorit när den utkom för två år sedan och vann Bokjuryn för Årets bästa bilderbok. Efter dundersuccén är Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund nu äntligen tillbaka med en ny bok om Bockarna Bruse. I sprudlande översättning av Pija Lindenbaum.

En stackars liten haj av Mårten Sandén och Per Gustavsson, Rabén & SjögrenMårten Sandén läser En stackars liten haj (illustrationer Per Gustavsson).

"Vad gör man om man hittar en livs levande haj i sitt badkar?
Först blir man livrädd såklart! Sen visar det sig att hajbäbisen gråter och är ännu räddare, den har tappat bort sin mamma. Nu är det viktigt att vara modig och att hitta hajbäbisens mamma så fort det bara går!"

En stackars liten haj är ett spännande och fascinerande bilderboksäventyr om vänskap, mod och att övervinna sin rädsla.

Måntornety av Per Gustavsson, Natur & KulturPer Gustavsson läser sin bilderbok Måntornet.

"Sindre tycker att månen är det mest spännande av allt. Kan man ta sig dit på något sätt? Han går till cirkusen och frågar den mänskliga kanonkulan, det borde ju gå att bli skjuten i kanon till månen. Men då måste man ha cirkusträning. Sindre går till astronauten och kollar, men det krävs en väldig massa utbildning för att få låna en rymdraket. Kanske man kan bygga ett torn, tänker Sindre och sätter igång. Det blir en spännande klättring mot den hägrande månen i skyn."

En finstämd och filosofisk berättelse om Sindre som hittar egna lösningar och låter upptäckarlusten och fantasin få fritt spelrum.

Vi bjuder på saft och bullar.

Programmet ej färdigt, fler saker på gång...

Fredag17OktoberKl 16:00
Sjung med orkesterpop

Fredagsspelning

Bokrelease med livemusik.

Orkesterpop med Mija Folkesson och David Shutrick spelar låtar från nya notboken med sina mest populära sånger. Karaokeversioner till boken finns tillgängliga!

OBS dag och tid!

Läs mer på www.orkesterpop.se

Hjälp att hålla koll

Vill du få information om våra aktiviteter via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.