Om caféet

Dartanjangs tigerkaka

Matmotivet är centralt i barnlitteraturen. Måltiden och skildringen av ätandet har ofta en viktig funktion i berättelsen. Därför har vi valt att skapa vårt cafékoncept med inspiration från barnböckerna. Alla bakverk på menyn är inspirerade av barnbokskaraktärer!

Ni kan sätta er i caféhörnan och mumsa på Gammelmormors syltkakor och Willy Wonkas chokladmuffins med Nutella. NalleGrisens saltkolabrownie med päronbitar och kardemumma är en underbart kladdig historia och Lorangas mazarin med hallonglasyr finns i lagom ministorlek.

Vi bakar Tant Gredelins kardemummakaka med äpple, ibland med hallon, rabarber eller vinbär, lite beroende på säsong. Sally Jones apelsinkaka med chokladbitar är en favorit bland stammisarna, och Muminmammans chokladrutor med kokosknäcktäcke är som en liten konfektbit.

Barnen blir extra glada av nytillskottet i sortimentet: Krakel Spektakels kalasiga kakklubba med strössel!

Téerna handlar vi på In the Mood for Tea. En fantastisk liten butik där ägarna besöker téodlingar i Kina och handplockar ekologiskt certifierade téer av högsta kvalitet.

Espressoblandningen kommer från Lavazza och heter Grand Espresso. Barnen kan släcka törsten med Saltå Kvarns ekologiska fruktjuicer, Professor Dumledores varma choklad, saft och mjölk.

Vår caféhörna bidrar till att skapa en mycket speciell och gemytlig atmosfär i bokhandeln. Det blir en naturlig mötesplats där man kan sitta ner och läsa i lugn och ro och njuta av hembakade godsaker.

På gång hos Bokslukaren

Téprovsmakning med Oki Tea

Lördag 9 December, 13:00Kom och provsmaka goda téer från nystartade tévarumärket Oki Tea.

Livespelning med Viktor Skokic och Anders Holmer

Lördag 17 December, 13:00Mini-livespelning i caféhörnan på Bokslukaren. Ett perfekt tillfälle att ta en paus i julstöket och lyssna på musik och få en signerad julklappsbok.

---

Alla planerade aktiviteter, med utförligare beskrivning, hittar du i kalendariet.