Om caféet

Dartanjangs tigerkaka

Matmotivet är centralt i barnlitteraturen. Måltiden och skildringen av ätandet har ofta en viktig funktion i berättelsen. Därför har vi valt att skapa vårt cafékoncept med inspiration från barnböckerna. Alla bakverk på menyn har utformats med utgångspunkt i barnlitterära verk.

Ni kan sätta er i caféhörnan och mumsa på Gammelmormors syltkakor och Willy Wonkas chokladmuffins med Nutella. Vi alternerar mellan att baka Tant Gredelins kardemummakaka med äpple, Sally Jones apelsinkaka med chokladbitar, Pettsons mjuka pepparkaka med lingon och Dartanjangs tigerkaka.

Espressoblandningen kommer från Lavazza och heter Grand Espresso. Téerna handlar vi från The Tea Centre of Stockholm på Hornsgatan och de goda fruktjuicerna kommer från Saltå Kvarn i Järna. Professor Dumbledores varma choklad passar extra bra att värma sig med kyliga höst och vinterdagar. Glassfantaster blir garanterat nöjda av danska Hansens lyxiga utbud.

Nu har vi vår egen téblandning! Bokslukarens blandning består av lika delar grönt Earl Grey, fläder och grape. Fruktigt och friskt!

Vi hoppas att caféhörnan bidrar till att skapa en gemytlig atmosfär i bokhandeln och kan fungera som en inspirerande mötesplats där intressanta samtal om böcker och mat uppstår.

På gång hos Bokslukaren

---

Just nu har vi inga aktiviteter inplanerade i kalendern. Nästa år är vi tillbaka med nya roliga, spännande och tänkvärda aktiviteter igen.