En scen för barnkultur

Jojje Wadenius spelar inför en entusiastisk publik, på Bokslukarens ettårsfirande

Vår ambition är att Bokslukaren kommer att utvecklas till en arena för barnkulturella aktiviteter. Hit kan du komma för att träffa din favoritförfattare, lyssna på nyutkommen barnmusik och sagouppläsningar, gå en kurs i matlagning för små barn och till och med få se smakprov ur teaterföreställningar.

Sagoläsning

De flesta lördagar har vi sagoläsning klockan 13:00. Då kommer olika författare och illustratörer för att läsa sina nyutkomna böcker eller så tar skådespelaren Louise Lindfors plats i fåtöljen och bjuder på läsning med dramatisk knorr utifrån ett tema. Till exempel: Riddare, prinsessor, magi, humor, vänskap, djur.

Scenen

Vi är stolta över att vi har Stockholms minsta scen - 1 x 1 meter. På denna har ett tremannaband spelat live! Här kan du få lyssna till nyutkommen barnmusik och även få se smakprov ur barnteaterföreställningar. Detta bland annat genom samarbete med Teater Tre.

Föreläsningar

Som en extra inspiration till föräldrar och alla andra som kommer i kontakt med barn, vill vi bjuda på möjligheter att både bredda och fördjupa sig inom olika delar av det barnkulturella fältet.

Vi anordnar kurser och bjuder in föreläsare som, med gedigna kunskaper och brinnande engagemang, talar om allt från hur man lagar god och nyttig småbarnsmat till de senaste litteraturpedagogiska frågeställningarna.

På gång hos Bokslukaren

---

Just nu har vi inga aktiviteter inplanerade i kalendern. Nästa år är vi tillbaka med nya roliga, spännande och tänkvärda aktiviteter igen.