Téerna

Exklusiva ekologiska kvalitetstéer

I många år har vi känt till att de godaste téerna i Stockholm finns i den lilla butiken på Norrtullsgatan - hos Jonas och Sofia på In the Mood for Tea. Och nu kan vi äntligen börja servera deras fantastiska téer i Bokslukarens café!

Jonas och Sofia, som driver In the Mood for Tea, besöker själva tégårdarna och är ekologiskt certifierade importörer av kvalitetstéer. Deras samarbetspartner arbetar alla småskaligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vi har valt ut fem olika sorter att servera i caféet. Alla med sin egen särpräglade karaktär. Vi hoppas att alla ska hitta sin favorit!

Earl Grey South of the Clouds: När de flesta av dagens Earl Grey görs med lågkvalitativt svart té och doftsätts med syntetiska aromämnen har vi kompromisslöst skapat ett Earl Grey där råvarorna står i centrum. Earl Grey South of the Clouds förenar den mjuka komplexiteten hos ett fylligt yunnan-té med de friska och upplyftande tonerna hos äkta, färsk bergamott från Kalabrien i Italien, den plats där den bästa bergamotten odlas. Téet är dekorerat med blåklint. Ursprung: Yunnan, Kina; Kalabrien, Italien.

Earl Grey Pine Wood Smoked: Ett förstklassigt svart té där råvarorna står i centrum. Receptet inkluderar äkta tallvedsrökt lapsang souchong samt äkta bergamott från Kalabrien i Italien. Resultatet är ett Earl Grey med en lång, välbalanserad, komplex och fyllig smak med frisk citrus, mjukt rökta toner och en fin sötma.

Chai: Vår Chai består av en utsökt blandning av ekologiska svarta téer som smaksatts med kanel, kardemumma, rosépeppar, svartpeppar och ingefära. Vårt Chai har en elegant och balanserad kryddighet och en ren och lång avslutning.

Jasmine Pearls Teji: Jasminpärlor av hög kvalitet är någonting helt annat än de vanligt förekommande varianterna av detta jasminté. Våra jasminpärlor består av mycket späda blad vilket reflekterar sig i pärlornas mindre storlek och smakens sammetslena rondör och fullödiga men delikata jasmintoner. Tébladen skördas för hand under tidig vår och den fina plockningen innehåller en stor andel av de eftertraktade silvriga och fjuniga knopparna. Téet handrullas med stor hantverksskicklighet och får sedan vila till dess jasminen blommar. När det sedan doftsätts görs detta genom att pärlorna får vila tillsammans med färska jasminblommor. Processen upprepas 7 gånger med nya omgångar färska jasminblommor och genom denna tidskrävande doftsättningsprocess erhåller jasmintéet en äkta och helt ljuvlig doft och smak av jasmin och klarar också många infusioner.
Ursprung: Fuding, Fujian, Kina.

Sencha Lemon Twist:  Detta gröna té har rötter i en tradition som sträcker sig tillbaka till Tang-dynastin i Kina, då man smaksatte ångat grönt té med skal från citrusfrukter. Idag utvinns den finaste citrusoljan i Italien. För detta gröna té har vi valt att doftsätta ett ekologiskt, ångat grönt té med en utvald skörd av citronolja från Kalabrien i Italien. Téet, som odlas på en gård som innehar en ekologisk certifiering, har en mjuk och klar grönska och tillsammans med bergamotten blir resultatet e ett grönt té med en lång och klar smak där friska citrustoner paras med en mjuk grönska.

Läs mer om In the Mood for Tea.

På gång hos Bokslukaren

Gästspel med Dockteatern Tittut

Lördag 16 Mars, 13:00Dockteatern Tittut spelar en snutt ur skuggfilms-föreställningen Vem ska trösta Knyttet?

---

Alla planerade aktiviteter, med utförligare beskrivning, hittar du i kalendariet.